Kan man afbetale 381.000 kroner på 24 måneder?

Ikke kategoriseret

Sagen er den, at vi, Hr. og Frk. Kapitalisthippie, i januar 2020 købte et hus, efter at have ledt vidt og bredt i næsten halvandet år. Vores drømmehus, faktisk, med store, åbne vinduer, højt til loftet, flere rum end vi har brug for, åbent køkken-alrum og solceller på taget. Fem år gammelt og helt perfekt. Og dyrt. For med vores nye mursten låste vi os også økonomisk fast og skrev under i banken på at vi ville tilbagebetale de lidt over to millioner danske kroner med renter og alt hvad det indebærer i løbet af 30 år, og vi troede egentlig at det bare var sådan det var. Alle, der har et hus, sidder jo bundet til det indtil de har betalt det af engang om lang tid når de er gamle og snart skal på pension, ikke?

Vi troede, at vi var økonomisk smarte, da vi blev enige om at barbere banklånet, det med den højeste rente, af først, i løbet af tre år. Et beløb på svimlende 381.000 kroner, der for os hus- og låne-amatører virkede som et fuldstændig sindssygt beløb at skulle betale tilbage i løbet af tre sølle år. Og den første gang 18.000 (!!!) kroner forsvandt fra vores lønkonti til nedskrivning af gæld og budget føltes det da også som om at man var meget fattig. Især når man kom fra en lejlighed til omkring 2800 kroner om måneden, og et privatbudget på omkring 2000 kroner pr. mand.

Men lynhurtigt opdagede vi, at vi sagtens kunne leve med vores nye budget. Og så begyndte tankerne at glide hen imod om vi mon kunne komme af med det der banklån endnu hurtigere.

Vi hev den store lommeregner frem og konkluderede, at hvis vi hver især skar lidt mere ind til benet i vores udgifter og spændte os lidt hårdere for, så ville vi i løbet af 18 måneder være i stand til at betale resten af vores banklån af – 12 måneder før tid. Og da vi har afdragsfrihed i fem år, så efterlader det os med tre års afdragsfrihed, hvor vi har minimale udgifter til huset, hvilket giver os mulighed for at lave en kolo-enorm opsparing og sætte turbo på vores investeringer.

I mellemtiden skete corona, og de famøse feriepenge kom pludselig i spil. Når de er blevet udbetalt kommer vi reelt ned på 15 måneder, før vi er helt af med lånet.

Altså, forstå os ret; det var ikke sådan at vi satte os ned med et veltilrettelagt budget, pegede et random sted og sagde “Nå, men så skærer vi da bare der i 18 måneder, done deal!” Som ny huskøber (der ellers har styr på pengene) er der ikke ret mange steder at skære åbenlyst fra – medmindre man virkelig vil det.

Læs mere i næste indlæg om hvordan afbetalingen rent praktisk kommer til at foregå, og lidt mere om hvorfor.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s